ZF Live. Tudor Georgescu, CEO al Promateris Group: Viitorul este în ambalajele din bioplastic. Ele rezolvă o serie de probleme, cum ar fi poluarea cu plastic şi microplastic sau risipa alimentară. În orice gospodărie, se generează o cantitate de 35-40% de deşeu organic

Autor: Alexandra Matei 01.06.2021

♦ O pungă biodegradabilă lăsată în grădină, cât şi una care ajunge în apă se degradează în circa trei luni, întrucât sunt digerate de bacterii ♦ Atunci când mâncarea ajunge la groapa de gunoi şi începe să oxideze, emite metan, un gaz care este cu 25% mai puternic decât dioxidul de carbon.

Tudor Georgescu, CEO al Promateris Group, fosta companie Prodplast, este de părere că ambalaje din bioplastic – o piaţă care s-a dezvoltat datorită modificărilor legislative cu privire la protejarea mediului – sunt cheia către un viitor mai puţin poluat, întrucât ele rezolvă o serie de probleme, printre care se numără poluarea cu plastic şi microplastic sau risipa alimentară.

„Noi credem că viitorul este în ambalajele din bioplastic. Pe de-o parte, aceste ambalaje rezolvă poluarea cu plastic, iar pe de altă parte, risipa alimentară. Faptul că aruncăm mâncare la groapa de gunoi e o problemă poate mult mai mare decât poluare vizibilă cu plastic. Atunci când mâncarea ajunge la groapa de gunoi şi începe să oxideze, emite un gaz foarte potent, mai exact, metanul, care este cu 25% mai puternic decât dioxidul de carbon. O altă problemă foarte mare pe care o rezolvăm astfel este poluarea cu microplastic. Noi nu vedem particulele de plastic care se dizolvă în sol şi care apoi se regăsesc în ceea ce cultivăm“, a spus Tudor Geor­gescu, CEO al Promateris Group, în cadrul emisiunii online de business ZF Live.