Germania a modificat condiţiile de intrare în ţară. Ce se va întâmpla cu românii care vor călători cu avionul

Autor: Laura Buciu 29.05.2021

Autorităţile germane au modificat condiţiile de intrare în ţară, iar după ce România a fost eliminată din categoria „zonelor de risc”, din 2 iunie, românii care călătoresc din România pe cale aeriană, spre Germania, trebuie să fi trecut prin boală, să fie vaccinaţi sau să prezinte un test negativ.

România a fost eliminată din categoria „zonelor de risc”, iar începând cu data de 2 iunie, persoanele care călătoresc din România pe cale aeriană pot intra în Germania dacă prezintă un document care atestă rezultatul negativ al testării pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE), sunt acceptate testele tip PCR (a căror valabilitate să nu depăşească 72 de ore) şi cele antigen (valabilitate de maximum 48 de ore), efectuate în conformitate cu criteriile stabilite de Institutul Robert Koch. Aceste dovezi pot fi prezentate pe hârtie sau în format electronic şi trebuie să fie redactate într-una din limbile germană, engleză, franceză, italiană sau spaniolă.

Cei care sunt vaccinaţi trebuie să prezinte un document care atestă efectuarea schemei complete a vaccinării împotriva COVID-19. Dovada vaccinării poate fi utilizată numai dacă au trecut cel puţin 14 zile de la administrarea rapelului sau a dozei unice (pentru vaccinul efectuat în doză unică), a unui vaccin dintre cele omologate la nivelul UE.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro