Aida Nechifor, fost director financiar, preia conducerea combinatului Sidex/Liberty Galaţi, cu afaceri de 5 mld. lei şi 5.000 de angajaţi

Autor: Roxana Rosu 31.05.2021

♦ Principalul finanţator al Liberty Steel, Greensill, se află în incapacitate de plată.

Liberty Galaţi, fostul Sidex Galaţi, a numit-o pe Aida Nechifor în funcţia de director general al com­bina­tului siderurgic, aceasta fiind prima femeie numită la con­ducere în cei 55 de ani de istorie ai unităţii.

Aida Nechifor lucrează de 20 de ani în combinat şi va avea şi responsabilităţi de conducere a Liberty Skopje, o unitate din Macedonia de Nord. Anterior, ea a fost director financiar al combinatului şi membru în Comitetului de Conducere din decembrie 2018. Iniţial, a lucrat ca economist, înainte de a conduce echipe de vânzări, contabilitate, raportare financiară, planificare şi analiză. Este absolventă a Facultăţii de Administrare Economică şi Afaceri a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Liberty Galaţi, fostul Sidex, are în acest moment circa 5.000 de angajaţi şi afaceri de 5 mld. de lei în 2019, ultimele date publice disponibile. Profitul companiei a fost de 29 mil. lei, al doilea an de profit după câţiva ani de pierderi.