După eliminarea restricţiilor de intrare în ţară, bulgarii vor să atragă turiştii cu reduceri de preţuri de până la 50%

Autor: Miruna Diaconu 31.05.2021

Începând cu data de 1 iunie, turiştii români vor putea intra în Bulgaria fără restricţii de călătorie, astfel că bulgarii au eliminat toate condiţiile de intrare în ţară. Pe lângă faptul că Bulgaria a eliminat aceste restricţii, nici la întoarcerea în România nu vor mai exista restricţii, Bulgaria aflându-se pe lista verde. În această perioadă, hotelierii de pe litoralul bulgăresc au scăzut preţul chiar şi cu 50% pentru a atrage cât mai mulţi turişti străini.

”Începând cu introducerea Bulgariei pe lista verde şi mai ales după ce bulgarii au anunţat că nu mai solicită niciun document românilor la trecerea graniţei în afară de actul de identitate, cererea şi interesul s-au triplat. Cele mai solicitate staţiuni au rămas Nisipurile de Aur, Albena şi Sunny Beach. Hotelurile au în continuare oferte speciale cu reduceri substanţiale. Românii au primit foarte bine vestea. Ne aşteptăm la un val de rezervări în următoarea perioadă. Aş putea spune că în acest an, vacanţele reprezintă cel mai fierbinte subiect de discuţie. Observ o efervescenţă similară celei de după 1989, când românii câştigau libertatea de a călători în străinătate”, subliniază Sebastian Constantinescu, director general Travel Planner.

Travel Planner a început activitatea în vara anului 2008, iar până în prezent a acumulat peste 120.000 de turişti şi peste 30.000 de vacanţe.

Odată cu anunţul de relaxare a măsurilor de intrare în Bulgaria, cererea pentru rezervarea vacanţelor pe litoralul bulgăresc a crescut semnificativ. Cu toate acestea, în alţi ani hotelierii se pregăteau cu câteva luni înainte pentru sezonul de vară, însă anul acesta totul se condensează în doar trei sau patru luni, existând trendul rezervărilor de tip last-minute.