Studiu: Şase din zece români consideră micul dejun foarte important şi 54% consumă produse lactate dimineaţa. Pâinea nu lipseşte de pe masă, fiind cel mai consumat produs

Autor: Roxana Rosu 31.05.2021

Aproximativ 6 din 10 români (64%) se trezesc dimineaţa până în ora 8:00 şi 53% dintre aceştia consumă micul dejun, cea mai mare parte dintre ei alocând maxim 10 minute pentru pregătirea lui în timpul săptămânii, arată un studiu realizat de compania de cercetare Epiphany pentru FrieslandCampina România.

În acelaşi timp, circa jumătate dintre români sar peste micul dejun, majoritatea fiind fără copii, şi au tendinţa de a consuma ceva mai târziu în timpul zilei, ca mic dejun prelungit sau gustare.

În România, micul dejun (32%) şi gustarea intermediară (33%) sunt la fel de importante.

În ceea ce priveşte consumul de lapte, peste jumătate dintre români consumă produse lactate dimineaţa, iaurtul fiind produsul preferat de către adulţi, în timp ce trei din cinci copii consumă lactate în timpul dimineţii, cele mai populare fiind cerealele cu lapte.

Astfel, 54% dintre români au declarat că în cursul dimineţii consumă produse lactate, înainte de micul dejun, în timpul acestuia şi după.

Consumul general de lactate este determinat mai mult de alimentele lactate (unt, brânzeturi, iaurturi) - 36% decât de băuturile lactate (lapte, iaurturi de băut) - 29%.