François Coste, CEO Groupama Asigurări: Decontarea directă obligatorie la poliţa RCA poate fi o falsă soluţie dacă se adâncesc problemele recuperării regreselor pe Casco. În primele trei luni din 2021, Groupama a înregistrat o valoare a primelor brute subscrise de 260 mil. lei, cu 2,3% mai mult faţă de aceeaşi perioadă din anul 2020

Autor: Mircea Nica 01.06.2021

♦ Asigurările de sănătate au crescut cu 10% în T1/2021, ajungând la 21,8 mil. lei, în timp ce asigurările de garanţii au avut un salt de peste 42%.

Decontarea directă obli­gatorie la poliţele RCA poate fi o falsă soluţie dacă adân­ceş­te problemele recu­perării regreselor pe zona Casco şi de ace­ea iniţiativa legislativă are încă nevoie de ajustări, a spus François Coste, CEO al Groupama Asigurări.

„Vedem în continuare o mare concentrare pe piaţa de RCA şi în ge­neral o piaţă dominată încă de segmentul auto. Cred că răspunsul aici se poate regăsi atât la nivelul cadrului legislativ, cât şi în educaţia financiară a românilor. Dacă vorbim despre decontarea directă obli­ga­to­rie, cred că nu putem trece cu vederea fap­tul că această iniţiativă are încă ne­voie de ajustări, astfel încât să nu rişte să ofere o falsă soluţie, adâncind de fapt probleme ca cea a recuperării re­greselor pe Casco“, a spus François Coste pentru ZF.