Producătorul de prefabricate ASA CONS din Turda: Pandemia are şi efecte pozitive: multe companii se vor orienta spre construcţia de noi hale industriale de dimensiuni mici şi mijlocii

Autor: Laurentiu Cotu 02.06.2021

Producătorul de prefabricate ASA CONS din Turda, cu mai multe proiecte de fabrici ridicate în portofoliu, estimează pentru 2021 o cifră de afaceri de aproximativ 22 mil. euro, în creştere cu 18% faţă de anul trecut. Compania a realizat în primul trimestru din acest an o cifră de afaceri de 5,5 mil. euro, la acelaşi nivel cu perioada similară din 2020.

„Deşi preţurile de vânzare au scăzut semnificativ după debutul pandemiei, nivelul producţiei a început să crească şi a reuşit practic să compenseze această scădere de preţuri unitare de vânzare. Spre exem­plu, în primul trimestru al anului 2021 am produs cu 6% peste ceea ce am produs în pri­mul trimestru al anului 2020, când încă efectele pan­demiei nu erau re­sim­ţite. Din punctul nostru de vedere, vedem şi un efect pozitiv al pandemiei de COVID-19, şi anume faptul că multe companii se vor orienta spre construcţia de noi hale industriale, de dimensiuni mici şi mijlocii“,  a declarat pentru ZF Transilvania Bogdan Bulgaria, general manager ASA CONS România şi ASA Epitoipari Hungary.