Producătorul de cabluri auto Leoni angajează 85 de oameni pentru fabrica din Beiuş, judeţul Bihor. Angajaţii din producţia de cabluri primesc salarii aproape de nivelul minim pe economie

Autor: Laurentiu Cotu 02.06.2021

Producătorul de cabluri pentru industria auto Leoni Wiring Systems Arad, parte a grupului german Leoni, cu vânzări globale de aproximativ 4,1 mld. euro în 2020, are disponibile în prezent 85 de locuri de muncă pentru muncitori necalificaţi la asamblarea şi montarea pieselor la fabrica de cablaje din localitatea Beiuş, judeţul Bihor, potrivit infor­ma­ţiilor de pe site-ul AJOFM (Agen­ţia Judeţeană Pentru Ocu­parea Forţei de Muncă) Bihor.

Compania Leoni Wiring Systems Arad administrează fabricile de ca­blaje auto din Arad, Beiuş (Bihor), dar şi pe cea din parcul industrial Bumbeşti-Jiu, judeţul Gorj, un proiect demarat de germani pe piaţa locală în 2017, când Leoni a preluat spaţiul în care a funcţionat produ­cătorul italian de anvelope Pirelli. Cu circa 11.700 de angajaţi la ni­vel local, Leoni este unul dintre cei mai mari angajatori din România, po­trivit datelor de pe site-ul companiei.