Cooperativa de Energie preia Apuron Energy şi devine primul furnizor în sistem cooperatist de pe piaţa locală. Victor Iancu, preşedintele Cooperativei de Energie: Urmează să lansăm proiecte de investiţii în câmpuri de panouri fotovoltaice, pentru a deveni şi producători de energie verde

Autor: Cristina Bellu 02.06.2021

Cooperativa de Energie, o comunitate energetică, primul proiect de acest gen din România, a preluat recent compania Apuron Energy şi debutează ca furnizor de energie verde în sistem cooperatist pe piaţa locală.

Astfel, în luna iunie vor fi lansate ofertele comerciale pentru persoanele fizice, juridice, cât şi pentru prosumatorii care vor dori să-şi mute contractele de electricitate de la furnizorul actual la cooperativă, transmit reprezentanţii instituţiei. 

“Pe lângă ofertele comerciale în zona de furnizare, ne dorim să lansăm cât mai repede alte proiecte de investiţii în câmpuri de panouri fotovoltaice, pentru a deveni şi producători de energie verde. Obiectivul nostru principal este să facilităm şi în ţara noastră tranziţia energetică către o piaţă acoperită 100% cu energie din surse regenerabile, în care cetăţenii să joace un rol activ.”, spune Victor Iancu, preşedintele Cooperativei de Energie.

Achiziţia Apuron Energy a fost finanţată de membrii cooperativei şi de Som Energia, cea mai mare cooperativă de energie verde din Spania, urmând ca la finalul perioadei de creditare, Cooperativa de Energie să înapoieze sumele primite cu dobânzi cuprinse între 3,7% şi 5,2% pe an, arată datele instituţiei.

“Am ales să investesc în Cooperativa de Energie deoarece am încredere că o astfel de investiţie poate fi profitabilă.”, spune Andrei, un investitor în proiect.

Cooperativa de Energie este primul furnizor cooperatist din România de energie 100% verde, certificată şi prima comunitate de energie din România deţinută direct de cetăţeni, care participă împreună la tranziţia energetică către energie regenerabilă şi democraţie energetică. Membrii cooperatori (viitorii clienţi de energie) au putere de vot egală, indiferent de aportul la capitalul social (1 membru, 1 vot) şi au acces transparent la toate informaţiile despre business.