Prin BT Capital Partners, ZebraPay, care operează serviciul SelfPay, vine la bursa de la Bucureşti cu o emisiune de bonduri între 2 şi 3 mil. euro pe o maturitate de trei ani

Autor: Liviu Popescu 03.06.2021

Compania ZebraPay, operator de automate de plată a facturilor sub brandul SelfPay, pregăteşte o emisiune de obligaţiuni de 2-3 milioane de euro pe care să o vândă investitorilor prin intermediul unui plasament privat inter­me­diat de BT Capital Partners, iar ulterior să o listeze la bursa de la Bucureşti.

Finanţarea are ca obiectiv atragerea de capital pentru dezvoltarea activităţii, potrivit unui do­cu­ment publicat în Monitorul Oficial. Decizia de finanţare prin intermediul pieţei de capital aparţine acţionarului principal al Zebray, respectiv Recasner Limited - înregistrat în Cipru, reprezentat de Adrian Badea – CEO al ZebraPay. „Obliga­ţiunile vor fi rambursabile în termen de minimum 3 ani de la data emiterii. Obligaţiunile vor fi emise ca negarantate“, sunt printre principalii parametri ai plasamentului privat. Dobânda nu este publicată.

ZebraPay a avut în 2020 afaceri de 109 mil. lei, plus 21% faţă de anul precedent, şi un profit net de 4,5 mil. lei, plus 298%, arată datele platformei Confidas. Până în 2018 ZebraPay a furnizat serviciile sub acelaşi nume însă a decis în urma unui proces de rebranding de 350.000 de euro să înlocuiască terminalele de identitate vizuală cu brandul SelfPay.