Fabricile de ciment din România au adunat cele mai mari câştiguri în anul pandemiei: 900 mil. lei

Autor: Alina-Elena Vasiliu 03.06.2021

Holcim, HeidelbergCement şi Romcim (fosta CRH Ciment) s-au poziţionat, prin subsidiarele din România, la vârful pieţei locale a producătorilor de materiale de construcţii, după ce au raportat toţi creşteri ale afacerilor anul trecut comparativ cu 2019. La fel ca cifra de afaceri, profitul a fost în urcare pentru toţi cei trei jucători, cea mai mare creştere fiind raportată de HeidelbergCement, care şi-a majorat câştigul cu 80%.

Ca marje de profit, anul 2020 a fost astfel unul dintre cei mai buni pentru cele trei companii, acestea ajungând până la 33% - cum este cazul HeidelbergCement.

Aceste rezultate vin într-un an în care piaţa locală a cimentului a crescut cu 10%, ajungând la o valoare de 630 de milioane de euro, potrivit estimărilor CIROM, patronatul din această industrie. Piaţa a urmat în 2020 trendul crescător al volumelor lucrărilor de construcţii.

Anul 2020, cu tot cu pandemie, a adus construcţiilor a doua cea mai bună evoluţie an la an din ultimul deceniu, după cum reiese din datele publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).