Huawei creşte gama de dispozitive inteligente care funcţionează cu sistemul de operare HarmonyOS

Autor: Alexandra Cepăreanu 03.06.2021

Gigantul Huawei a lansat noi dispozitive inteligente care funcţionează cu sistemul de operare HarmonyOS, care foloseşte o tehnologie distribuită pentru decuplarea şi implementarea flexibilă a software-ului şi pentru combinarea dispozitivelor independente într-un dispozitiv unitar şi holistic, ce foloseşte capabilităţile dispozitivelor componente în funcţie de nevoile utilizatorului, potrivit unui comunicat transmis de companie.

„Trăim într-o lume în care toate lucrurile sunt conectate şi inteligente. Niciunul dintre noi nu se poate separa de această lume. Lansarea HarmonyOS şi a noii game de produse care folosesc acest sistem inovator este încă un exemplu al eforturilor noastre de a oferi utilizatorilor o abordare orientată către viitor”, a spus Richard Yu, director executiv şi CEO în cadrul Huawei Consumer Business Group.

El a adăugat că, deşi există numeroase dispozitive inteligente, experienţa oferită de acestea nu este întotdeauna inteligentă, deoarece sistemele enclavizate pot avea nevoi complexe de conectivitate şi moduri de operare disparate, ceea ce duce la o experienţă de utilizare fragmentată.

„HarmonyOS este menit să rezolve această problemă. Ca sistem de operare de ultimă generaţie pentru dispozitive inteligente, HarmonyOS oferă un limbaj comun pentru conectarea şi colaborarea dintre diferite tipuri de dispozitive, oferind utilizatorilor o experienţă mai performantă, mai uşor de utilizat şi mai sigură.”

Printre dispozitivele lansate de Huawei pentru a funcţiona cu sistemul de operare HarmoyOS se regăsesc Huawei Watch 3 sau tableta Huawei MatePad Pro.