Prima etapă de renovare a hotelului Athenee Palace Hilton a fost finalizată, investiţia ar putea depăşi bugetul initial de 25 mil. euro

Autor: Miruna Diaconu 03.06.2021

​Prima etapă de renovare a hotelului Athenee Palace Hilton, prin care a fost modernizată aripa nouă cu cele 132 de camere, a fost finalizată, urmând ca lucrările pentru cea de-a doua etapă să înceapă în luna octombrie a acestui an. Bugetul iniţial stabilit pentru această investiţie ar putea fi depăşit în funcţie de cum vor evolua lucrările în cea de-a doua etapă a renovării.

„Noi am făcut un buget de circa 25 mil. euro, dar având în vedere investiţia foarte mare pe care am făcut-o în tehnologie, vom ajunge la circa 30 mil. eurp, este o investiţie foarte mare. Au fost între 400 şi 500 de oameni pe şantier în fiecare zi”, spune George Copos, proprietarul grupului hotelier Ana Hotels, care administrează hotelul din centrul Capitalei.

 Proiectul de renovare  se derulează în două etape, prima fiind începută în luna octombrie şi cuprinzând renovarea celor 132 de camere ale aripei construite în 1965, iar cea de-a doua va consta în reabilitarea faţadei hotelului din aripa veche, construită în 1914, care va fi demarată în luna octombrie. Investiţia va fi realizată parţial din fondurile proprii, iar o parte din bani va veni dintr-un credit bancar.

În 107 ani de existenţă, Hotelul Athénée Palace a văzut, a găzduit şi a fost martorul multor evenimente istorice, dar a reprezentat şi un magnet pentru personalităţile timpurilor pe care le-a traversat.

Cu toate că anul 2020 a fost unul dificil pentru industria hotelieră, George Copos spune că lucrările au început într-o perioadă potrivită pentru astfel de acţiuni, având în vedere că gradul mediu de ocupare în toamna anului trecut era de 10-15%.

Pe lângă modernizarea completă a camerelor, lucrările de renovare au constat şi în introducerea diferitelor echipamente privind iluminatul şi instalaţiile, care vor reduce semnificativ costurile privind utilităţile.

„Cu toate investiţiile făcute, am încercat să luăm tehnologii de ultimă generaţie, aşteptăm dincolo de prospectul echipamentelor pe care l-am primit să vedem în operare care va fi economia, cu siguranţă va veni această economie, dincolo de echipamente şi clădirea a beneficiat de optimizare”, spune Simona Constantinescu, CEO Ana Hotels.