Casa de avocatură Filip & Company a asistat Banca Transilvania în achiziţia Idea :: Bank de la grupul polonez Getin Holding

Autor: Cristina Bellu 03.06.2021

Firma de avocatură Filip & Company a acordat asistenţă juridică Băncii Transilvania, cea mai mare bancă din Ro­mânia, în legătură cu achiziţia Idea Bank de la grupul polonez Getin Holding, într-o tranzacţie de 43 de milioane de euro, şi care include şi operaţiunile de leasing şi brokeraj, respectiv Idea :: Leasing, Idea :: Broker de asigurări şi Idea :: Investment.

Tranzac­ţia, de care potrivit informaţiilor ZF a fost inte­resată şi Vista Bank, a fost anunţată miercuri-seară la Bursa de Valori de la Bucureşti şi este condiţionată de obţinerea aprobării Băncii Naţionale a României, a Autorităţii de Supraveghere Financiară şi a Consiliului Concurenţei.

Echipa Filip & Company a fost coordonată de către Alina Stancu Bîrsan (partener) şi Cristina Filip (partener) si le-a inclus pe Olga Niţă (partner), Rebecca Marina (senior associate) şi Lavinia Cazacu (associate). Asistenţa cu privire la aspectele de drept polonez si englez a fost acordată de către Linklaters.

„Achiziţia demonstrează încă o dată forţa transformaţională a grupului BT, precum şi faptul că sectorul serviciilor financiare rămâne unul foarte dynamic”, spune Alina Stancu Bîrsan, partener Filip & Company.

Atât Banca Transilvania cât şi companiile din scopul tranzacţiei vor acţiona ca entităţi separate până la fina­lizarea achiziţiei, urmând ca doar după această dată să aibă loc procesul de integrare în cadrul grupului financiar BT.

„Fiecare proiect presupune un efort mare de conlucrare pentru găsirea soluţiilor care să faciliteze încheierea unei tranzacţii”, adaugă Mihaela Nădăşan, director general adjunct al Băncii Transilvania.

Filip & Company are unele dintre cele mai dinamice şi experimentate practici de Finanţări şi Banci şi de Achiziţii şi Fuziuni, asistând în numeroase tranzacţii de achiziţii şi fuziuni, inclusiv din sectorul serviciilor financiare.