(P) Afaceri stilate cu noul ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED

Autor: Publicitate 03.06.2021

Particula „de business” ataşată laptopurilor este asociată de mulţi cu o carcasa ternă, o gamă de funcţionalităţi limitată, performanţe la limita decenţei şi, în general, destul de multă plictiseală. Şi pe bună dreptate, pentru că multe dintre laptopurile de business parcă fac tot posibilul să nu se remarce prin nimic şi cel mult pot genera întrebări de genul „merge cu Roblox?” din partea vreunui puşti care caută să-şi convingă părinţii să-i ia în sfârşit un laptop. Dar ASUS ne arată că un laptop de business poate fi un dispozitiv cu adevărat stilat, care oferă tone de performanţă şi un aspect premium care va atrage toate privirile către biroul tău. ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED este numele lui şi este succesorul unui model din 2019, celebrul ZenBook Pro Duo 15 UX581, care introducea pe piaţă ScreenPad Plus, ingeniosul ecran secundar cu funcţii optimizate pentru business. Noul ecran secundar vine acum cu utilitare axate pe productivitate pentru creatorii de conţinut, dar şi pentru manageri.

 

Design suplu şi funcţional

Noul laptop cântăreşte doar 2,4 kg şi are o grosime de 21,5 mm, fiind astfel cu 100 g mai uşor şi cu 2,5 mm mai subţire decât predecesorul şi oferind o portabilitate excelentă pe care toţi cei care călătoresc în interes de afaceri o vor aprecia. Şasiul şi capacul modelului ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED sunt realizate din aliaj de aluminiu cu magneziu şi aliaj de aluminiu care completează perfect finisajul Celestial Blue. Cercurile asimetrice care sunt marcă înregistrată ZenBook îi conferă un aspect modern şi sofisticat.

 

Modelul ZenBook Pro Duo 15 OLED din 2021 dispune acum de următoarele caracteristici AAS Plus, cu un nou design al balamalei care ridică modelul de 14,1 inchi ScreenPad Plus cu până la 9,5° şi, de asemenea, ridică uşor partea din spate a laptopului. Acest unghi ergonomic îmbunătăţit şi o luminozitate care a ajuns la 400 de niţi pe ScreenPad Plus 2021 ajută la prevenirea reflexiilor de pe ecran şi îmbunătăţeşte experienţa tactilă. Noul design al balamalei încorporează 3 structuri legate între ele şi minimizează mişcarea coaxială. Aliajul de zinc este utilizat pentru a spori durabilitatea şi rezistenţa. Noul design al balamalei este cu 30% mai mic decât cel al balamalei montată pe modelul anterior ZenBook Pro Duo. Acest lucru permite şasiului lui ZenBook Pro Duo 15 OLED să fie cu 2,5 mm mai subţire, având doar 21,5 mm.

ScreenPad Plus îmbunătăţit

ZenBook Pro Duo 15 OLED introduce un ecran secundar cu un sistem unic Active Aerodynamic System Plus (AASĂ), care a devenit parte integrantă a sistemului de răcire. Pe măsură ce laptopul se deschide, ecranul secundar se ridică pentru o vizibilitate mai bună, deschizând în acelaşi timp o admisie masivă pentru un flux de aer cu 36% mai mare. Deschiderea balamalei ridică, de asemenea, uşor laptopul de pe suprafaţa pe care se află, pentru a oferi un unghi de tastare mai confortabil.

ScreenPad Plus dispune de o interfaţă Control Center nou-nouţă, care este acum mult mai rapidă. Utilizatorii pot ajusta locaţia Control Center şi este posibilă minimizarea barei de activităţi într-un buton plutitor sau chiar ascunderea sa completă. Butoanele de pe noua bară de sarcini Control Center pot fi, de asemenea, adăugate sau mutate pentru a permite personalizarea.

Utilităţile convenabile fac ScreenPad Plus şi mai uşor de utilizat. Poţi introduce text, scriindu-l pur şi simplu de mână, poţi introduce numere sau îţi poţi crea propriile taste rapide, pentru a creşte eficienţa în tipul lucrului. Pentru a ajuta creatorii să accelereze fluxurile de lucru cu ScreenPad Plus, ASUS a adăugat o nouă aplicaţie Control Panel pentru ScreenXpert 2.0. Această funcţie este compatibilă în prezent cu Adobe Premiere, After Effects, Photoshop şi Lightroom Clasic, oferind un panou corespunzător potrivit pentru a fiecare software, cu funcţii utilizate în mod obişnuit, cum ar fi zoom, luminozitate şi contrast prin intermediul cursoarelor, butoane şi cadrane.

ScreenPad™ Plus oferă acum şi un mod Touchpad şi un meniu de acţiune. Atunci când o fereastră este mutată, apare automat un meniu de comenzi rapide plutitor încorporat cu Switcher şi ViewMax. App Switcher le permite utilizatorilor să definească locul în care ferestrele ar trebui să fie deplasate pe ScreenPad Plus. Sunt disponibile patru opţiuni pentru locaţii. ViewMax le permite utilizatorilor să îşi maximizeze spaţiul de lucru prin fuzionarea ecranului principal şi secundar într-un singur ecran mare afişaj virtual mare. În plus, ScreenPad Plus include acum funcţionalitatea window-flicking, permiţând utilizatorilor să mute o fereastră de pe ecranul principal pe ecranul ScreenPad Plus, sau invers, cu o mişcare glisantă rapidă a degetului.

 

Experienţe de tastare de ultimă generaţie

Designul ErgoLift al modelului ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED are ca rezultat înclinarea automată a tastaturii atunci când laptopul este deschis. Acest design le permite utilizatorilor să tasteze mai confortabil şi, de asemenea, măreşte spaţiul de ventilaţie sub şasiu pentru o mai bună disipare a căldurii. Pe lângă designul ErgoLift, ZenBook Pro Duo 15 OLED oferă şi un pachet ASUS ErgoLift Stand care se poate lipi pe partea inferioară a şasiului laptopului şi se pliază pentru a ridica laptopul la 12 grade pentru un unghi de vizualizare şi o experienţă de tastare mai bună.

Tastele de pe ZenBook Pro Duo 15 OLED au o adâncitură subtilă de 0,15 mm în formă de farfurie şi o cursa a tastelor de 1,4 mm,  cea mai lungă din clasa sa de laptopuri. Adâncitura ghidează subtil degetele pe tastele, iar cursa lungă a tastelor oferă un feedback mai bun. Împreună, aceste caracteristici îmbunătăţesc precizia tastării şi reproduc confortul utilizării unui PC de birou.

NumberPad 2.0 este o tastatură numerică iluminată cu LED-uri şi integrată în touchpad, care compensează lipsa tastaturilor numerice fizice din laptopurile compacte. De asemenea, poţi activa aplicaţia Calculator pe ecranul principal. Laptopul are şi un accesoriu opţional stylus activ ASUS Pen 2.0 (SA201), care suportă 4096 niveluri de sensibilitate la presiune şi MPP 2.0, permiţând utilizatorilor să creeze imagini mai detaliate.

 

Poziţie ideală pentru webcam

Un sondaj realizat de ASUS a arătat că 76% dintre utilizatorii de laptopuri încă folosesc camera web cel puţin o dată pe lună. Spre deosebire de alţi producători, ASUS a păstrat poziţia din partea superioară a lunetei, deoarece 80% dintre utilizatori o preferă acolo, iar o camera montată în partea de jos poate produce o imagine foarte puţin măgulitoare a feţei. Având în vedere că situaţia curentă presupune folosirea intensivă a sistemelor de videoconferinţă, camera web va fi cu siguranţă apreciată, mai ales că modulul camerei ultra-subţiri produce imagini mai clare. Camera avansată cu infraroşu (IR) încorporată dispune de capabilităţi de vizualizare în întuneric care permit autentificarea rapidă şi fiabilă cu Windows Hello

Algoritmul camerei IR oferă o calitate mai clară a imaginii şi un balans de alb şi o saturaţie a culorilor mai precise. Noul algoritm îmbunătăţeşte, de asemenea, performanţa fotografiei de portret: atunci când camera IR este utilizată într-un mediu întunecat sau cu lumină complexă, algoritmul corectează automat valoarea expunerii şi echilibrul culorilor în zona feţei, pentru a reda culoarea pielii utilizatorului într-un ton natural.

 

Tehnologie robustă sub capotă

ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED are un ecran 4K OLED tactil de până la 15,6 inchi, care suportă o rezoluţie 3.840 x 2.160 şi un timp de răspuns de 0,2 ms. Ecranul oferă o gamă de culori ultra-wide care acoperă 100 % spaţiul de culoare DCI-P3, utilizat pe scară largă în industria cinematografică, şi este validat PANTONE® pentru a oferi cea mai bună acurateţe a culorilor. Ecranul OLED ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED dispune, de asemenea, de un raport de contrast de 1.000.000:1 şi este certificat VESA DisplayHDR™ 500 True Black, putând suporta până la 500 de niţi  de luminozitate maximă şi 0,0005 niţi de luminozitate a nuanţei profunde de negru, oferind creatorilor o experienţă de vizualizare mai luminoasă şi mai detaliată. Ecranul emite cu până la 70 % mai puţină lumină albastră potenţial dăunătoare, faţă de un LCD normal. Este, de asemenea, certificat de laboratoarele TÜV Rheinland pentru lumină albastră redusă şi imagini fără pâlpâiri.

Cu un format subţire şi uşor, ZenBook Pro Duo 15 OLED este echipat cu procesoare care urcă în gamă până la Intel® Core™ i9. De asemenea, fiecare model suportă până la 32 GB de memorie DDR4 la 2.933 MHz şi o unitate PCIe 3.0 de până la 1 TB, SSD NVMe, precum şi porturi Thunderbolt™ 3, HDMI 1.4 şi USB 3.2 Gen 2 Type-A, împreună cu un port audio de 3,5 mm. Toate aceste opţiuni asigură o conectivitate cuprinzătoare.

ZenBook Pro Duo 15 OLED dispune de cea mai recentă şi puternică placă video din seria NVIDIA GeForce RTX. Acest GPU este bazat pe arhitectura NVIDIA Ampere cu nuclee CUDA, nuclee RT şi nuclee Tensor. Pe lângă faptul că oferă performanţe grafice puternice, nucleele RT şi Tensor Cores suplimentare permit efecte uimitoare, cum ar fi efecte de urmărirea instantanee a luminii şi a umbrelor, formarea modelelor AI şi accelerarea inferenţelor. De asemenea, funcţionează fără probleme cu tehnologia NVIDIA® Optimus® pentru a oferi un echilibru perfect între durata de viaţă lungă a bateriei şi performanţă.

Atunci când încetează lucrul, mulţi utilizatori închid capacul laptopului sau îl ajustează la un unghi redus pentru a împiedica alte persoane să vadă ceea ce se află pe ecranul lor. Modelul ZenBook Pro Duo 15 din 2021 OLED are doi senzori G pe capac şi pe placa de bază care pot detecta unghiul de deschidere al laptopului. Atunci când acesta este mai mic de 80°, se va reduce automat TDP-ul CPU-ului pentru a limita consumul de energie şi a spori durata de viaţă a bateriei.

ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED are o baterie de 92 de waţi-oră cu un design cu două straturi stivuite, crescând capacitatea cu 29,5% pentru o autonomie de până la 6,2 ore, o îmbunătăţire de 22% faţă de ZenBook Pro Duo UX581. 

 

Sunet uimitor certificat de Harman Kardon

Sistemul audio al noului ZenBook Pro Duo 15 OLED a fost reglat cu atenţie de către experţii de la ASUS Golden Ear şi certificat de către specialiştii audio Harman Kardon pentru a asigura cel mai bun sunet pentru toate tipurile de conţinut. Difuzoarele duble sunt acţionate de un amplificator inteligent cu două canale, care permite volumul maxim posibil, prevenind în acelaşi timp deteriorarea pe termen lung a bobinelor mobile sensibile ale difuzoarelor.

Pentru cei care călătoresc în interes de serviciu şi alţi angajaţi la distanţă, care folosesc intensiv conferinţele la distanţă, calitatea vocii este crucială pentru eficienţa şi claritatea comunicării, astfel încât noul ZenBook Pro Duo 15 OLED este dotat cu funcţia ASUS AI Noise-Canceling Audio care asigură faptul că utilizatorii pot auzi şi pot fi auziţi clar în orice scenariu.

 

În concluzie...

Noul ZenBook Pro Duo 15 OLED poate îmbunătăţi toate aspectele vieţii tale profesionale şi chiar şi după orele de lucru poate deveni un companion digital desăvârşit, care îţi permite să te delectezi cu multimedia la cel mai ridicat nivel de calitate cunoscut de om şi şa scapi de stres evadând în lumea virtuală jocurilor de ultimă generaţie, pe care le poate rula fără probleme. Este o investiţie serioasă, dar îţi va acoperi toate nevoile, la birou sau acasă, şi o va face cu stil, într-o manieră care îţi va îmbunătăţi imaginea personală şi îi va impresiona pe interlocutorii tăi din mediul de afaceri.