Ministrul Energiei spune că nu va cere 90% din profiturile Romgaz şi Nuclearelectrica

Autor: Liviu Popescu 03.06.2021

Guvernul nu va solicita Romgaz şi Nuclearelectrica să repartizeze 90% din profiturile pe 2020, aşa cum Secretariatul General a făcut recent cu Transgaz şi Transelectrica, întrucât cele două companii au nevoie de investiţii în perioada următoare, spune ministrul energiei Virgil Popescu.

“După o discuţie cu premierul şi ministrul finanţelor, am convenit să acordăm o derogare acestor două companii (Romgaz şi Nuclearelectrica – n.red)”, spune Virgil Popescu într-un interviu acordat Bloomberg.

Romgaz este în discuţii cu Exxon pentru a cumpăra participaţia companiei americane într-un proiect de gaze offshore din Marea Neagră, în timp ce singurul producător de energie nucleară din România trebuie să modernizeze un reactor şi să construiască alte două noi.

Cât despre legea care îngheaţă listările companiilor de stat până în august 2022, ministrul spune că Guvernul va renunţa la această lege până în iulie după ce un proiect de lege din luna februarie s-a blocat în Parlament.

“Voinţa politică este şi ne vom îndeplini promisiunile, dar procedura parlamentară trebuie respectată”, spune Popescu. ​