Şantierul Naval Orşova încheie două contracte de 3,63 mil. euro pentru construcţia unor nave fluviale care vor fi livrate în Olanda

Autor: Roxana Rosu 04.06.2021

Şantierul Naval Orşova (simbol bursier SNO), producător de nave fluviale controlat în proporţie de 91,2% de trei SIF-uri, a anunţat joi la Bursă că a încheiat două contracte externe în valoare totală de 3,63 de milioane de euro pentru construcţia unor nave fluviale care vor fi livrate în Olanda.

Cele două nave care vor fi construite la Orşova sunt de tip tanc. Proprietarul navelor a plătit un avans din valoarea contractului, iar restul sumei va fi achitată după sosirea navei la locul de predare. Şantierul Naval Orşova a raportat anul trecut un profit net de 4,7 mil. lei, în creştere cu 45,2% faţă de rezultatul din 2019, la venituri operaţionale totale de 73 mil. lei, plus 9,4%, arată calculele ZF pe baza raportului preliminar publicat la Bursă.

Compania are 83 mil. lei capitalizare şi este deţinută în proporţie de 49,99% de SIF Transilvania (SIF3), în timp ce SIF Oltenia (SIF5) deţine 28% din acţiuni, iar SIF Muntenia (SIF4) are 13,2% din capitalul social. Acţiunile SNO înregistrează o creştere de 95% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 1,7 milioane lei, arată datele BVB.