Cooperativa de Energie: Suntem peste 600 de membri şi vrem clienţi prosumatori

Autor: Roxana Petrescu 04.06.2021

Cooperativa de Energie este prima companie par­ti­cipativă din domeniul energetic local, ai cărei membri, peste 600 în prezent, sunt acţionari cu drepturi egale. Scopul Cooperativei este de a produce şi furniza exclusiv energie verde către membrii ei, reprezentanţii entităţii anunţând recent preluarea Apuron Energy, achiziţie prin care Cooperativa obţine licenţa de furnizare. Tranzacţia evaluată la 350.000 de euro şi finanţată de acţionarii firmei transformă Cooperativa de Energie, afacere concentrată în jurul energiei verzi cu un model participativ, în actor cu „acte în regulă“ la piaţa de profil.

„Este un pas foarte important pentru că astfel noi dobândim acea licenţă de energie care ne dă dreptul de a ne duce în sfârşit către membrii noştri şi alte categorii de clienţi cu oferte comerciale“, spune Dinu Drog, membru fondator al Cooperativei de Energie.

Apuron Energy a terminat anul trecut cu un business de 20 de milioane de lei, dar cu pierderi de circa 90.000 de lei, după cum arată datele de la Ministerul Finanţelor. Achiziţia Apuron de către Cooperativa de Energie s-a ridicat la circa 350.000 de euro prin tranzacţie, dincolo de licenţă, fiind preluate şi fluxurile de clienţi.

„Vrem să creştem baza de clienţi. Noi nu vom putea să ne batem pe preţ cu marii furnizori, dar vom avea un preţ corect şi vom oferi energie verde cu garanţie. Mai mult, ne interesează zona de prosumatori (consumatori de talie mică ce-şi acoperă necesarul de energie prin producţia proprie, mai ales prin panouri solare), atât pentru a-i atrage ca membri, dar şi clienţi, fiind singurii care ţintim această categorie în acest moment“, mai spune Dinu Drog.