Erste Group împreună cu 39 instituţii financiare va sprijini programul UE prin care va finanţa revenirea economică cu până al 800 mld. euro până la finalul anului 2026

Autor: Mircea Nica 04.06.2021

Erste Group, o banca cu o concentrare cheie pe zona Europei Centrale şi de Est devine membră a programului UE privind stimularea economică, împreună cu 39 de alte instituţii financiare,  prin care se vor oferi până la 800 mld. euro, până la sfârşitul anului 2026, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii Erste.

„Aşteptăm cu nerăbdare să ajutăm UE să finanţeze revenirea economică a Europei şi tranziţia către un viitor mai durabil şi digital. Diseminarea şi asigurarea prosperităţii pentru toate, şi va fi în continuare, scopul ErsteGroup ”, a transmis Ingo Bleier, corporativ-şef şi director de pieţe la Erste Group.

UE intenţionează să strângă în medie aproximativ 150 mld. euro pe an prin NextGenerationEU pentru a finanţa redresarea economică, precum şi pentru a deveni aptă pentru provocările actuale şi viitoare.

„Suntem încântaţi să fim incluşi în acest cerc de bănci internaţionale apreciate, care au fost selectate pe baza modelelor lor solide de afaceri şi a forţei financiare. În plus, a deveni un dealer principal pentru emisiile de obligaţiuni ale UE reprezintă o recunoaştere binevenită”, a transmis Stefan Dörfler, CFO al Erste Group.