Sondaj pe piaţa muncii: Angajatorii au decontat utilităţile pentru a lucra de acasă pentru 8,9% dintre angajaţi. Circa 19% dintre angajaţi şi-ar dori să le fie acoperite unele costuri legate de lucrul de acasă, respectiv plata energiei sau o anumită sumă din chirie, iar acelaşi procent şi-ar dori că angajatorul să suporte costul şedinţelor de psihoterapie

Autor: Ramona Cornea 07.06.2021

Pentru 8,9% dintre angajaţi au fost decontate utilităţile pentru a lucra de acasă, iar  2,2% dintre angajaţi au avut printre beneficii testarea gratuită pentru COVID-19, conform unui sondaj realizat de platform online Undelucram.ro. Aproximativ 19% dintre angajaţi şi-ar dori să le fie acoperite unele costuri legate de lucrul de acasă, respectiv plata energiei sau o anumită sumă din chirie, iar acelaşi procent şi-ar dori că angajatorul să suporte costul şedinţelor de psihoterapie.

„Discuţia despre beneficiile pentru angajaţi nu mai poate fi purtată doar în biroul de Resurse Umane. E momentul să întrebăm angajaţii ce nevoi au şi apoi să analizăm capacitatea organizaţiei de a le oferi beneficii relevante. Faptul că oamenii simt nevoia de a fi susţinuţi financiar pentru servicii de terapie, ar trebui să fie un indicator clar pentru companii despre nevoia de wellbeing pe care o au angajaţii. În final, odată ce oamenii sunt bine, companiile au şi ele de câştigat“, afirmă Costin Tudor, fondator şi CEO al Undelucram.