Vodafone România a obţinut o certificare pentru eficienţa energetică

Autor: Adrian Seceleanu 07.06.2021

Vodafone România, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de comunicaţii fixe şi mobile, care a înghiţit şi compania de cablu UPC, a anunţat obţinerea certificării ISO 50001: 2018 care atestă  eficienţa şi performanţa sistemului de management al energiei în centrele sale de date din Bucureşti, Cluj, Timişoara, Braşov, Constanţa, Bacău şi Craiova. Certificarea a fost emisă de organismul de certificare Lloyd’s Register Quality Assurance în urma unui audit realizat pe parcursul lunii martie.

„Certificarea ISO 50001: 2018 reprezintă încă un reper important în eforturile noastre de a ajunge la o amprentă de carbon <<net zero>> până în 2040 şi reflectă munca îndelungată, consecvenţa şi determinarea echipei Vodafone pentru a eficientiza cât mai mult consumul de energie electrică”, a declarat Cătălin Buliga, chief network officer al Vodafone România. Printre măsurile de reducere a impactului asupra mediului luate de Vodafone se numără utilizarea exclusivă de energie verde pentru derularea activităţilor Vodafone în România, folosirea de tehnologii avansate de răcire, eficiente energetic în  centrele de date Vodafone, utilizarea energiei solare pentru generarea energiei electrice necesare reţelei Vodafone. La nivelul grupului Vodafone, obiectivul este de a elimina în întregime emisiile de carbon provenite din surse indirecte până în 2040, cu 10 ani mai devreme faţă de termenul iniţial. Pentru atingerea nivelului „net zero”, compania şi-a stabilit o serie de obiective pe termen mediu şi lung în cadrul pilonului Planet al misiunii Vodafone. 

Aceste obiective prevăd reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră provenite din activităţile proprii şi din energia cumpărată şi consumată la 50% până în 2025 şi în întregime până în 2030.