Finanţare de 50 mil. euro de la 22 de investitori pentru proiecte imobiliare ale One United Properties în România

Autor: Roxana Rosu 08.06.2021

CC@ONE Properties Invest AG, firmă de investiţii deţinută indirect de antreprenorul elveţian Claudio Cisullo şi de dezvoltatorul imobiliar local One United Properties, a finalizat un plasament privat al unui instrument financiar garantat în valoare nominală de 50 de milioane de euro.

Societatea a fost înfiinţată de CC Trust AG, o societate de familie cu activitate internaţională deţinută de antreprenorul elveţian Claudio Cisullo, şi One United Properties SA, unul dintre principalii dezvoltatori imobiliari din România fondat de antreprenorii români Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu. Recent, o companie de investiţii controlată de Daniel Dines, unul dintre fondatorii UiPath, a achiziţionat 5% din acţiunile One United Properties.

Societatea are ca obiectiv atragerea de capital internaţional pentru dezvoltarea de proiecte rezidenţiale sustenabile ale One United Properties în Romania. CC@One Properties Invest a fost înfiinţată la sfârşitul anului 2020, cu obiectivul de a atrage investiţii de până la la 500 de milioane de euro în următorii ani.