Tranzacţie pe piaţa de servicii stomatologice: Dent Estet, parte a grupului MedLife, preia integral clinica DE 4 KIDS din Timişoara, motorul creşterii diviziei de copii din cadrul grupului în T1/2021

Autor: Cristina Bellu 08.06.2021

Dent Estet, operatorul de servicii stomatologice controlat de MedLife, şi-a majorat participaţia de la 52% la 100% în pachetul de acţiuni ale clinicii DE 4 KIDS din Timişoara, motorul creşterii diviziei de copii din cadrul grupului în primele trei luni ale anului.

“Veniturile operaţionale înregistrate în 2020, dar şi în primele trei luni ale acestui an, confirmă poziţia dobândită de clinica din Timişoara pe piaţa de medicină dentară din vestul ţării, precum şi interesul pacienţilor noştri de a beneficia de avantajele oferite de tot ceea ce înseamnă brandul Dent Estet “, spune dr. Oana Taban, Fondator & Director General al grupului.

În primul trimestru din 2021, divizia Kids a înregistrat o creştere a cifrei de afaceri de 44% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, clinica din Timişoara fiind motorul acestei creşteri, cu venituri operaţionale cu 55% mai mari decât în T1 2020, notează un  anunţ al companiei pe bursă.

DE 4 KIDS Timişoara a fost inaugurată în 2013, ca rezultat al unui parteneriat local.  A fost prima clinică Dent Estet deschisă într-un alt oraş decât Bucureşti şi a doua dedicată exclusiv copiilor, fiind, totodată, un concept introdus în premieră în România de managementul grupului.

“Consider că este un model de business de urmat, motiv pentru care voi oferi în continuare sprijin grupului în procesul de extindere şi în consolidarea poziţiei clinicilor în Timişoara”, spune Erika Ionescu Cioată, Managing Partner Dent Estet 4 KIDS Timişoara.

Preluarea integrală a clinicii din Timişoara face parte dintr-un plan de achiziţii strategice, în vederea consolidării poziţiei grupului Dent Estet pe piaţa de medicină dentară din România.

“Strategia de extindere la nivel naţional, stabilită încă din momentul parteneriatului semnat în 2016, a fost una ambiţioasă, iar anul 2021 se anunţă a fi unul fără precedent în dezvoltarea grupului de clinici stomatologice. Prin preluarea pachetului integral de acţiuni al clinicii din Timişoara, DENT ESTET îşi continuă planurile de dezvoltare în această zonă, următorul pas fiind extinderea serviciilor către segmentul de adulţi“, spune Mihai Marcu, Preşedinte şi CEO MedLife Group.

Grupul Dent Estet a înregistrat în primele trei luni ale anului 2021 o cifră de afaceri de 22 de milioane de lei, în creştere cu 37% faţă de primul trimestru din 2020. Raportat la previziunile pentru 2021, aceste venituri operaţionale se situează peste nivelul bugetat.

“Aceste cifre certifică, încă o dată, faptul că misiunea brandului de a facilita accesul pacienţilor români la cea mai bună îngrijire medicală şi de a le oferi acestora o experienţă pozitivă, prin siguranţa unui diagnostic corect şi expertiza unei echipe medicale performante, a reprezentat cheia succesului grupului”, spun reprezentanţii grupului.

Compania anunţă că îşi continuă planurile de extindere la nivel naţional, prin deschiderea de noi clinici în oraşele Ploieşti şi Craiova, în cea de-a doua parte a anului 2021.