Grupul italian de modă Calzedonia a închis fabrica din România cu 400 de salariaţi. „Este prima închidere din istoria grupului, dar nu găseam oameni“. Compania Aries Textile din Arad era, după cifra de afaceri din 2019, unul dintre cei mai mari cinci producători de îmbrăcăminte din România

Autor: Cristina Roşca 09.06.2021

♦ În acel an businessul se apropiase de nivelul de 250 mil. lei, maxim istoric, cu 432 de salariaţi ♦ În 2020, primul an de pandemie, cifrele s-au prăbuşit ca urmare a închiderii.

Grupul italian Calzedonia, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa de modă de la nivel mondial, a închis fabrica de la Arad unde peste 400 de oameni pro­duceau lenjerie intimă ce pleca la export în toate colţurile lumii. De altfel, an de an italienii îşi făceau loc cu această fabrică în top 500 exportatori locali.

„În 2020 grupul a închis fabrica din România, prima unitate de producţie închisă de grup de la fondarea sa până azi. Motivul care a condus la această decizie a fost dificultatea de a găsi salariaţi care să dorească să lucreze într-o fabrică de textile“, spun reprezentanţii Calzedonia.

Grupul italian a fost fondat în 1987 la Verona, iar între timp s-a extins cu magazine şi branduri în toată lumea. Mai exact, din portofoliul gigantului fac parte branduri precum Intimissimi, Tezenis, Falconeri şi Calzedonia. Italienii sunt specializaţi pe segmentul de lenjerie intimă şi ciorapi, având aproape 5.000 de magazine pe mai multe pieţe, inclusiv România, unde grupul este prezent în sistem de franciză.