Harta salariilor la un an de pandemie: Un angajat din Bucureşti câştigă, în medie, 4.700 de lei net lunar. La polul opus, în Teleorman salariul mediu e de 2.600 de lei

Autor: Adelina Mihai 09.06.2021

♦ Un angajat din Bucureşti a câştigat, în medie, 4.700 de lei net în martie, cu 400 de lei mai mult faţă de perioada similară din 2020 (+8%) ♦ În Teleorman, salariul mediu este aproape la jumătate faţă de Capitală (2.600 de lei net/lună), iar creşterea a fost de sub 90 de lei în ultimul an (+3,5%) ♦ În 22 de judeţe salariul mediu este mai mic de 3.000 de lei net/lună.

Un angajat din Bucureşti a câştigat în martie 2021 un salariu mediu net de peste 4.700 de lei, în timp ce un angajat din Teleorman, judeţ aflat la mai puţin de 90 de kilometri distanţă de Capitală, a încasat un salariu de aproape două ori mai mic, arată datele centralizate de ZF pe baza informaţiilor de la Institutul Naţional de Statistică.  Cum s-a ajuns în această situaţie?

„Teleorman nu are alt business în afară de cel de comerţ, unde angajaţii primesc de regulă salariul minim. Toţi locuitorii care au avut o educaţie mai bună au plecat spre Bucureşti pentru salarii mai mari şi pentru dezvoltarea carierei şi e normal să se întâmple asta. Nu îmi dau seama dacă autorităţile au făcut ceva pentru a atrage investitori acolo şi cred că oamenii care lucrează la stat în Teleorman ştiu foarte puţine lucruri despre cum funcţio­nează sectorul privat în aşa fel încât să înţeleagă şi să pună în aplicare un plan de dezvoltare economică“, a explicat Florin Go­dean, country mana­ger în cadrul firmei de recrutare Adecco România şi Un­garia.