Francezii de la Renault înfiinţează ElectriCity, un hub electric care va combina trei fabrici din nordul Franţei. Compania vrea să producă aici 400.000 de vehicule pe an până în 2025

Autor: Alex Ciutacu 09.06.2021

Francezii de la Renault au anunţat astăzi că vor uni trei fabrici din nordul Franţei sub o nouă entitate legală, numită Renault ElectriCity, un hub care îşi propune să ajungă la o producţie de 400.000 de vehicule pe an până în 2025, potrivit Reuters.

Grupul a anunţat că noua entitate va genera 700 de locuri de muncă noi până în 2025, în fabricile care cumulează deja aproape 5.000 de angajaţi.

Sub conducerea lui Luca de Meo, strategia Renault se orientează spre o producţie mai redusă, dar mai profitabilă. Compania a intrat mai devreme decât alţi competitori înspre piaţa vehiculelor electrice, dar rivali de dimensiuni mari precum Volkswagen au început să vină cu viteză din urmă.

„Grupul Renault şi reprezentanţii sindicatelor au semnat un acord referitor la viitorul fabricilor Renault din regiunea Hauts-de-France. (...) Acest acord dă naştere Renault ElectriCity: o entitate legală deţinută în întregime de Renault SAS, care aduce la un loc facilităţile industriale din Douai, Maubeuge şi Ruitz”, a transmis producătorul auto.

Douai este o uzină de asamblare, Maubeuge este o fabrică de asamblare petnru vehicule comerciale, iar Ruitz produce cutii de viteze şi va primi un nou rol de producţie pentru componente destinate vehiculelor electrice, a transmis Renault.