Analiză ZF. Antreprenorii care se luptă cu monopolurile din energie: care sunt cele mai mari zece afaceri locale care au rezistat pe una dintre cele mai închise pieţe

Autor: Roxana Petrescu 10.06.2021

Majoritatea antreprenorilor din energie au reuşit să-şi consolideze businessurile în 2020, chiar dacă pandemia a redus bugetele de invesiţii, cererea de energie şi de produse petroliere. Pentru anul acesta, cei mai mulţi speră să crească odată cu revenirea economiei, tranziţia energetică fiind principala oportunitate de dezvoltare.

Clasamentul celor mai mari afaceri din energie este dominat de Tinmar Energy, companie deţinută de omul de afaceri Augustin Oancea, specializată în furnizarea de energie electrică.

„În 2020, Tinmar Energy şi-a consolidat poziţia, strategia companiei fiind de a atrage un milion de clienţi pe segmentul rezidenţial, iar în segmentul industrial am realizat o creştere de la 4 % la 8%, ceea ce înseamnă dublarea cotei de piaţă pe furnizarea de energie. De asemenea, continuăm expansiunea pe piaţa gazelor naturale, realizând o creştere de peste 60% în anul 2020“, a declarat Oancea.