Antreprenori locali. Producătorul de pâine Lido Gîrbea investeşte 3 mil. lei într-o nouă hală de producţie. Producătorul din judeţul Prahova are 150 de angajaţi şi este controlat de antreprenorul Gheorghe Gîrbea

Autor: Florentina Niţu 03.06.2021

Producătorul de pâine şi produse de patiserie Lido Gîrbea din judeţul Prahova, controlat de an­treprenorul Gheorghe Gîrbea, cu afa­ceri de 122 de milioane de lei în 2020, investeşte 3 milioane de lei în con­strucţia unei noi hale de pro­duc­ţie, potrivit informaţiilor ofe­rite de reprezentanţii companiei pentru ZF.

„Cele mai importante trei pro­iec­te de investiţii pe care le avem în derulare în 2021 sunt extinderea prin construcţia unei noi hale de pro­ducţie, automatizarea permanentă a pro­ducţiei şi achiziţia unei linii de am­ba­lat făina“, au spus reprezen­tan­ţii Lido Gîrbea. Ei au menţionat că au un buget de investiţii de 3 milioa­ne de lei pentru acest an, după ce în 2018 şi 2019 au investit, în total, peste 12 milioane de lei.

Compania a mai făcut în ultimii ani investiţii în utilaje, cât şi în ac­tivitatea de morărit şi în cea de panificaţie, potrivit datelor de pe site-ul companiei. Investiţiile au fost rea­lizate din fonduri proprii şi cinci pro­iecte cu finanţări din fonduri europene.

În 2018, a finalizat investiţia privind mărirea capacităţii de depozitare a grâului, care a ajuns la de aproximativ 10.000 tone.