Piaţa europeană a serviciilor de dezvoltare software este în continuă creştere, iar deficitul de personal este estimat la circa 500.000 de specialişti; segmentul de testare va creşte cu 50% până în 2026

Autor: Roxana Rosu 10.06.2021

Piaţa europeană a serviciilor de dezvoltare software este în continuă creştere, iar deficitul de personal ajunge la circa 500.000 de specialişti, segmentul de testare urmând să crească cu până la 50% până în anul 2026 până la 60 miliarde de dolari, potrivit unui comunicat al Qualinest, firmă care desfăşoară cursuri de testare software.

Potrivit unui studiu Eurostat, în perioada 2011-2019 numărul specialiştilor IT în Uniunea Europeană a crescut cu 40%. Cu toate acestea există un deficit mare de forţă de muncă pentru specialişti în domeniu, în condiţiile în care 53% dintre companiile europene au raportat dificultăţi în recrutarea specialiştilor IT.

“Este cunoscut faptul că în industria de testare software există un deficit de capital uman foarte bine pregătit. Odată cu creşterea acestei pieţe, va creşte şi cererea pentru profesionişti în domeniu. În experienţa noastră am observat că foarte multe proiecte sunt încetinite pentru că nu există o unitate a cunoştinţelor la nivel de echipa. O altă cauza este lipsa personalului specializat. O strategie puternică de training şi perfecţionare este cheia unui echipe consolidate şi a unui proiect de succes”, a declarat Sabina Amaricăi, fondatorul Qualinest.