BREAKING: Fraţii Pavăl de la Dedeman cumpără 5% din Simtel Team pentru 4,6 milioane de lei. Simtel urmează să înceapă tranzacţionarea la bursa de la Bucureşti

Autor: Liviu Popescu 10.06.2021

Paval Holding, vehiculul de investiţii controlat de Dragoş şi Adrian Pavăl, fondatorii reţelei de magazine de bricolaj Dedeman, a achiziţionat o participaţie de 5% din afacerea antreprenorială românească de inginerie şi tehnologie, Simtel Team. Acţiunile Simtel, companie care în mai 2021 a atras 13,7 milioane de lei de la investitorii Bursei de Valori Bucureşti, vor intra la tranzacţionare pe piaţa AeRO în următoarele săptămâni.

„Suntem bucuroşi că Paval Holding s-a alăturat companiei noastre în calitate de acţionar semnificativ înaintea listării Simtel pe piaţa AeRO şi le mulţumim lui Dragoş şi Adrian Pavăl pentru încrederea acordată. În ultimii ani am instalat panouri fotovoltaice pe acoperişurile a peste 30 de magazine Dedeman în toată România. Această tranzacţie este o veste de bun augur pentru toţi acţionarii noştri, deoarece intrarea unuia dintre cei mai importanţi clienţi în structura noastră de acţionariat este un semnal clar că Simtel Team reprezintă o afacere durabilă şi cu un potenţial bun de creştere,” spune Iulian Nedea, CEO şi cofondator al Simtel Team.

În cadrul plasamentului privat, încheiat în data de 27 mai 2021, un total de 1.055.000 de acţiuni, respectiv 15% din capitalul social al companiei, au fost vândute investitorilor la preţul de 13 lei pe acţiune. După încheierea plasamentului privat pentru acţiunile SMTL, Paval Holding SRL a achiziţionat un total de 352.750 acţiuni deja existente în Simtel Team de la cei trei fondatori - Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc şi Radu Vilău, la un preţ egal cu cel din plasamentul privat.

Capitalizarea anticipată a companiei înainte de debutul pe piaţa AeRO este de 92 de milioane de lei.

În urma transferului a 5% din capitalul social către Paval Holding, cei trei fondatori ai Simtel - Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc şi Radu Vilău deţin împreună un pachet de 78% din acţiunile companiei, în timp ce 2% este deţinut de angajaţii Simtel. Restul de 15% din companie este deţinut de 154 de investitori individuali şi profesionişti care au participat la plasamentul privat pentru acţiunile Simtel.

BT Capital Partners, divizia de investment banking şi pieţe de capital a Grupului Financiar Banca Transilvania, a asistat Simtel Team în finalizarea tranzacţiei cu Paval Holding, iar Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a asistat compania în aspectele juridice ale tranzacţiei.

„Suntem încântaţi că am facilitat tranzacţia dintre Simtel Team şi Paval Holding, a fost o provocare şi credem că tranzacţia reprezintă o premieră din punct de vedere al timpului de execuţie, fiind implementată în mai puţin de două săptămâni de la manifestarea interesului de către cumpărător. Intrarea unui investitor experimentat şi de calibru, precum Paval Holding reprezintă o confirmare a potenţialului important de creştere pe care Simtel îl are. Suntem încrezători că această tranzacţie este un exemplu pentru investitorii locali, de a acorda o atenţie şi mai mare companiilor antreprenoriale care aleg să-şi înceapă călătoria pe piaţa de capital” spune Daniela Secară, CEO BT Capital Partners.

Simtel Team a fost înfiinţată în anul 2010 de către trei absolvenţi ai Facultăţii de Electronică şi Telecomunicaţii – Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc şi Radu Vilău. Compania activează în trei domenii de business: energie regenerabilă, telecomunicaţii, şi automatizare industrială, iar pentru fiecare dintre aceste linii de afaceri livrează proiecte atât în România, cât şi în străinătate. Principalele servicii furnizate de Simtel, orientate per linie de business sunt: construire la cheie şi mentenanţă pentru centralele electrice fotovoltaice, servicii la cheie de construire a reţelelor de comunicaţii mobile pentru operatorii de telecomunicaţii, şi automatizarea proceselor industriale prin linii de producţie automatizate, acţionări electrice şi roboţi industriali.

În 2020, Simtel Team a înregistrat o cifră de afaceri de 42 milioane de lei, EBITDA de 5,8 milioane de lei şi un profit net de 4 milioane de lei. Din cifra totală de afaceri generată în 2020, 69% din venituri au provenit din proiecte în domeniul energiei regenerabile, 28% din proiecte de telecomunicaţii şi 2% din proiecte în domeniul automatizării industriale. Rata de creştere anuală compusă (CAGR) a cifrei de afaceri pe perioada ultimilor trei ani a Simtel Team a fost de 73%, determinată, în principal, de cererea tot mai mare de servicii de inginerie în sectorul energiei regenerabile. Simtel este lider în România în construcţia centralelor electrice fotovoltaice. Compania a construit peste 17 MWp din totalul de 40MWp realizat în perioada 2019-2020, în România.