GameStop, compania de jocuri video ale cărei acţiuni au crescut cu 1.600% datorită investitorilor de pe Reddit, numeşte doi foşti executivi Amazon în funcţiile de CEO şi CFO

Autor: Eduard Ivanovici 13.06.2021

GameStop a anunţat că îşi va înlocui directorul executiv şi directorul financiar cu doi foşti executivi din cadrul grupului Amazon, conform CNN.

Matt Furlong, care va obţine funcţia de CEO, şi următorul CFO, Mike Recupero, vor ajuta la eforturile de tranziţie ale GameStop de la un mic retailer de jocuri video la un adevărat jucător din segmentul e-commerce.

În ultimele luni, GameStop – una dintre principalele destinaţii alese de investitorii platformei Reddit – a realizat o restructurare majoră, procesul fiind condus de Ryan Cohen, miliardarul care a investit masiv în firmă de-a lungul anului trecut.

Zilele trecute, antreprenorul a fost confirmat în funcţia de preşedinte al boardului GameStop în timpul întâlnirii anuale a acţionarilor.

De asemenea, GameStop şi-a numit recent primul director tehnic din istoria grupului, un nou director de operaţiuni , un nou vicepreşedinte ale diviziei e-commerce şi a schimbat mai multe roluri executive – noile poziţii fiind ocupate de foşti angajaţi Amazon şi Chewy, un gigant online de mâncare pentru animale, fondat de Ryan Cohen.

„Compania continuă să caute talente cu experienţă în gaming, retail şi tech”, reiese dintr-un comunicat de presă al GameStop.

Veniturile în trimestrul încheiat pe 1 mai au crescut cu 25% faţă de anul trecut la 1,28 miliarde de dolari, întrecând estimările analiştilor de pe Wall Street de 1,16 miliarde de dolari. Totuşi, societatea a raportat pierde nete de 66,8 milioane de dolari, peste previziunile lansate anterior de GameStop.

Firma a vândut în aprilie peste 550 de milioane de dolari în acţiuni, înregistrând o creştere de circa 1.600% pe bursă de la începutul anului până acum.