UniCredit Leasing a ajuns la o valoare a bunurilor finanţate de peste 3,5 miliarde de lei la finalul anului trecut, în creştere cu 5,8%. „Fiind un instrument de finanţare a investiţiilor, leasingul financiar şi piaţa de leasing financiar sunt un barometru al evoluţiei economiei.“

Autor: Mircea Nica 11.06.2021

UniCredit Leasing, divizia de lea­sing financiar a UniCredit Bank, a în­registrat la finalul anului 2020 o va­loa­re a bunurilor finanţate de 3,51 mld. lei, în creştere cu 5,8% faţă de anul 2019, potrivit informaţiilor publi­cate în raportul anual al UniCredit Bank.

„Provocările sunt generate de ni­velul de incertitudine pe fondul pan­de­miei încă în derulare, dar urmărim cu interes scenariile de reve­nire econo­mi­că şi sun­tem optimişti  având în ve­de­re ten­din­ţa că­tre nor­ma­litate a acti­vi­tăţii eco­no­mice confir­­ma­tă de lunile martie şi apri­lie“, au spus reprezentan­ţii UniCredit Leasing pentru anuarul ZF Cei mai mari jucători din economie.

Deşi contextul pande­mic a deter­mi­nat accele­ra­rea unor proiecte de sim­­pli­ficare şi digitali­za­re, prio­ri­tatea com­pa­niei de leasing ră­mâne dig­itali­za­rea pen­tru seg­men­tul companii, seg­­ment în care UniCredit Lea­sing se află prin­tre liderii pieţei.