Christian Filippitsch, ReedSmith Bruxelles, o casă de avocatură internaţională: Energia şi zona de automotive sunt sectoare în care se vor întâmpla foarte multe în următorii ani. Investiţiile în aceste sectoare trebuie susţinute cu investiţii în infrastructură.

Autor: Răzvan Botea 11.06.2021

Christian Filippitsch, partener  din Bruxelles al ReedSmith, casă internaţională de avocatură, a spus, în cadrul videoconferinţei ZF/GNP şi ReedSmith: „Ajutorul de stat în România înainte şi după pandemie: experienţă şi tendinţe“, că investiţiile în energie şi automotive vor fi foarte dinamice în perioada următoare, însă acestea trebuie susţinute de investiţii în infrastructură.

„Educaţia este unul dintre sec­toa­rele importante, dar cred că de ase­menea un sector foarte important este energia, unde se întâmplă foarte multe – digitalizarea, tranziţia ener­ge­tică. De asemenea, sectorul auto­motive se schimbă. Dacă sunt investiţii mari în acele sectoare, ai nevoie să investeşti şi în infrastructură. Fondu­rile vor fi dis­ponibile, iar priorităţile sunt transfor­marea verde şi digitali­zareaâ, a spus el.