Fraţii Pavăl de la Dedeman intră în acţionariatul Simtel pentru 4,6 mil. lei. „În ultimii ani am instalat panouri fotovoltaice pe acoperişurile a peste 30 de magazine Dedeman în toată România.“

Autor: Liviu Popescu 11.06.2021

♦ Simtel va începe în perioada următoare tranzacţionarea pe piaţa AeRO

Paval Holding, vehiculul de in­vestiţii controlat de Dragoş şi Adrian Pavăl, fondatorii reţelei de magazine de bricolaj Dedeman, a achiziţionat o participaţie de 5% din Simtel Team, afacere antre­prenorială românească de inginerie şi tehnologie, pentru 4,6 mil. lei.

Acţiunile Simtel, companie care în mai 2021 a atras 13,7 mil. lei de la investitorii BVB printr-un plasament privat, vor intra la tranzacţionare pe piaţa AeRO în următoarele săptămâni.

„În ultimii ani am instalat panouri fotovoltaice pe acope­rişurile a peste 30 de magazine Dedeman în toată România. Această tranzacţie este o veste de bun augur pentru toţi acţionarii noştri, deoarece intrarea unuia dintre cei mai importanţi clienţi în structura noastră de acţionariat este un semnal clar că Simtel Team reprezintă o afacere durabilă şi cu un potenţial bun de creştere“, spune Iulian Nedea, CEO şi cofondator al Simtel Team. În cadrul plasa­mentului privat, încheiat în data de 27 mai 2021, un total de 1.055.000 de acţiuni, res­pectiv 15% din capitalul social al com­paniei, au fost vândute investi­torilor la preţul de 13 lei pe acţiune.