Antreprenori locali. Compania de transport de marfă International Alexander a avut în 2020 afaceri în creştere cu 7%

Autor: Miruna Diaconu 11.06.2021

Compania de transport marfă din Arad, controlată de omul de afa­ceri Simion Ioan Apreutese, a avut anul trecut afaceri de 432 de mi­lioane lei, în creş­tere cu 7% faţă de anul ante­rior când veniturile au fost de doar 402 mi­lioane de lei, conform da­telor Minis­terului de Finanţe.

International Alexander deţine o flotă de 500 de camioane, iar compa­nia de transport activează pe lângă piaţa din România şi pe pieţele din Serbia, Ungaria şi Ger­ma­nia, iar focusul principal al com­paniei este de trans­port de maşini, însă anul trecut această piaţă a fost semnificativ afectată, astfel că firma de transport a fost nevoită să se orienteze şi către alte pieţe precum retail.

Totodată, compania de trans­port marfă a avut anul trecut un pro­fit net de 28,7 milioane de lei, iar nu­mărul an­ga­jaţilor a fost de 975, faţă de 946 de angajaţi în 2020.

Compania se află în top zece cei mai mari transportatori de marfă din România, situându-se pe locul trei, pe primele două poziţii fiind Grup Fero­viar Român şi CFR Marfă.