INTERVIU. Ana Nicolau, editura Nemira, cu afaceri de 2 mil. euro în 2020: Ne dorim ca până la finalul anului să dublăm numărul de audiobookuri în limba română disponibile pe platformă

Autor: Cristina Roşca 14.06.2021

♦ Nemira este una dintre cele mai importante edituri din România, având o cifră de afaceri de peste 2 mil. euro în 2020, plus 12,3% ♦ În portofoliul editurii se găsesc circa 1.000 de titluri.

Editura Nemira va paria în 2021 pe dezvoltare digitală, atât ca infrastructură cât şi ca producţie efectivă ca urmare a schimbării comportamentului de consum al cititorilor.

„În 2020, impulsio­naţi de migrarea citi­torilor către zona de virtuală, am crescut producţia de cărţi digitale (ebooks) şi am început producţia cărţilor audio (audiobooks). Până la sfârşitul lui 2021 vom avea în ofertă peste 600 de ebooks şi aproximativ 150 de audiobooks“, spune Ana Nicolau, directorul general al Nemira.

Ea adaugă că editura românească este în re­laţii foarte apropiate cu editori din toată Europa şi nu numai. Din experienţa lor com­pania locală a aflat că noile generaţii de cititori caută experienţe alternative ale cititului, iar piaţa audiobook-urilor e în plin boom.