Scandalul terenului de la Romexpo continuă. Dan Barna, USR, partid care se opune proiectului: USR PLUS rămâne pe poziţii, suntem deschişi la discuţii. Statul trebuie să-şi valorifice imobilele

Autor: Petru Mazilu 14.06.2021

Liderul USR PLUS, Dan Barna, susţine că legea Romexpo reprezintă un Moş Crăciun imobiliar. Nu ne opunem proiectului, dar statul trebuie să câştige de pe urma imobilelor sale, a mai spus Barna.

Declaraţiile au fost făcute luni în cadrul unei conferinţe de presă. Astfel, USR PLUS se situează în continuare pe o poziţie opusă celei adoptate de PNL care sprijină proiectul.

„Este un moş Crăciun imobiliar, USR PLUS rămâne pe poziţii, suntem deschişi la discuţii. Statul trebuie să-şi valorifice imobilele”, a declarat Dan Barna.

Liderul USR PLUS a mai spus că doreşte o dezbatere publică despre subiectul Romexpo.

„Garanţiile nu rezolvă problema de fond. Vrem o dezbatere astfel încât statul să beneficieze de pe urma acestui proiect. Noi nu ne opunem proiectului, îi înţelegem utilitatea, dar nu putem legitima un cadou”, a mai spus Dan Barna.
Romexpo este cel mai mare centru expoziţional din România şi în prezent este administrat de Camera de Comerţ şi Industrii. Proiectul de lege vizează cedarea cu titlu gratuit a unui teren de circa 46 de hectare Camerei de Comerţ şi Industrii.

Terenul este evaluat la aproximativ 400 de milioane de euro.