Elon Musk, cel mai tare homeless din lume. Miliardarul vrea să îşi vândă şi ultima casă, să nu mai aibă nimic în proprietate

Ziarul Financiar 19.06.2021

Fondatorul Tesla Elon Musk a declarat recent să a decis să îşi vândă ultima din multele case pe care le-a deţinut, în condiţiile în care CEO-ul a spus în urmă cu o săptămână că el şi alţi miliardari au plătit timp de câţiva ani aproape zero impozite pe venit, notează Bloomberg.

Şeful producătorului de maşini electrice a scris luna aceasta pe Twitter că mai are o singură casă în zona San Francisco Bay pe care a închiriat-o pentru diverse evenimente.

 

 

Musk, 49 de ani, şi-a anunţat prima dată planurile de a-şi vinde proprietăţile în urmă cu peste un an ca rezultat al criticilor aduse la vasta sa avere. În termen de câteva zile, miliardarul şi-a plasat pe piaţă două locuinţe din California.

Săptămâna trecută, organizaţia media ProPublica a raportat că Musk, CEO-ul Amazon Jeff Bezos şi preşedintele Berkshire Hathaway Warren Buffett au achitat impozite pe venit foarte mici prin raport cu averile imense pe care le deţin cei trei, uneori chiar deloc. Musk nu a plătit niciun impozit federal pe profit în 2018 şi a achitat mai puţin de 70.000 de dolari în 2015 şi 2017, conform raportului.

Un oficial al Fiscului american (IRS – Internal Revenue Service) a declarat că datele incluse în raport au ajuns la autorităţile din cadrul Biroului Naţional de Investigaţie din SUA (FBI).

Ulterior, Musk a scris pe Twitter că va plăti impozite pe venit în California în funcţie de timpul pe care îl va petrece în interiorul statului, despre care spune că va fi semnificativ.

În prezent, CEO-ul Tesla locuieşte într-o casă de aproximativ 50.000 de dolari din Boca Chica,Texas.