Bursa a procesat luni obligaţiunile de 14,8 mil. lei ale ZebraPay, companie sub care operează serviciul de plăţi SelfPay

Autor: Tibi Oprea 14.06.2021

Bursa de Valori Bucureşti, operatorul pieţei de capital din România, a procesat în şedinţa de luni, la ora 12:05, o emisiune de obligaiuni a ZebraPay, operator de automate de plată a facturilor sub brandul SelfPay, în valoare de 14,76 de milioane de lei (3 mil. euro), arată datele BVB.

Cele 30.000 de bonduri în valoare de 100 de lei pe unitate au procesate în sistemul bursei pe piaţa EPOFB sub simbolul PAY26E. Plasamentul privat a fost intermediat de BT Capital Partners.

Potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial, finanţarea are ca obiectiv atragerea de capital pentru dezvoltarea activităţii. Decizia de finanţare prin intermediul pieţei de capital aparţine acţionarului principal al Zebray, respectiv Recasner Limited - înregistrat în Cipru, reprezentat de Adrian Badea – CEO al ZebraPay.

„Obligaţiunile vor fi rambursabile în termen de minimum 3 ani de la data emiterii. Obligaţiunile vor fi emise ca negarantate“, sunt printre principalii parametri ai plasamentului privat. Dobânda nu a fost încă publicată.

ZebraPay a avut în 2020 afaceri de 109 mil. lei, plus 21% faţă de anul precedent, şi un profit net de 4,5 mil. lei, plus 298%, arată datele platformei Confidas.

Până în 2018 ZebraPay a furnizat serviciile sub acelaşi nume însă a decis în urma unui proces de rebranding de 350.000 de euro să înlocuiască terminalele de identitate vizuală cu brandul SelfPay.