Mathe Hunor, Harghita Retail: Am ajuns la 20 de magazine şi ne extindem. În 2021 am deschis o unitate şi mai avem în plan alte trei. Retailerul este unul dintre cei mai puternici jucători independenţi din comerţul local, cu afaceri de aproape 20 mil. euro anul trecut, plus 18%

Autor: Cristina Roşca 15.06.2021

Compania Harghita Retail din judeţul Harghita, ce ope­rează o reţea de 20 de ma­gazine, a deschis în primul an de pandemie şase unităţi şi continuă expan­siu­nea într-un ritm similar şi în acest an.

„În 2020 am deschis şase ma­ga­zine fără a închide vreunul. Anul acesta am inaugurat deja un magazin Kompakt şi mai avem totodată în plan alte trei puncte de vânzare“, spune Hunor Mathe, director executiv al companiei.

Retailerul este prezent în judeţele Harghita şi Covasna, având magazine sub mai multe formate şi branduri. „Avem în total 20 de puncte de vânzare, dintre care 18 magazine de retail şi două de tip angro, care se adresează persoanelor juridice. Pe segmentul de retail operăm sub două branduri Amigo – unde avem 13 ma­gazine – şi Kompakt – 5 unităţi.“ Acestea din urmă acoperă segmentele de supermarketuri şi proximitate, conform datelor ZF.