Schimbare în top pe piaţa energiei: Electrica Furnizare pierde poziţia de lider pe piaţa concurenţială a energiei în faţa lui Viorel Tudose, antreprenorul de la Getica 95

Autor: Roxana Petrescu 15.06.2021

♦ Electrica Funizare, parte a grupului Electrica, a înregistrat o scădere importantă a cotei de piaţă pe segmentul concurenţial al pieţei de energie, de la 12,4% în ianuarie 2020, la 9,95% în prima lună din acest an. Astfel, piaţa are un nou lider, un business antreprenorial, Getica 95.

Prima lună a anului a adus schimbarea lide­ru­lui pe piaţa concurenţială a energiei, Getica 95, companie deţinută de omul de afaceri Vio­rel Tudose, devenind cel mai mare furnizor de pe acest segment. Datele publicate de Au­to­ri­ta­tea Naţională de Reglementare în do­me­niul Energiei (ANRE) arată că Getica 95 avea la fi­na­lul primei luni o cotă de piaţă de 12,15% faţă de procentul de 7,9% din perioada similară a anului trecut.

„Avem un an atipic, aşa că este greu de estimat unde vom fi la finalul lui 2021. Am înce­put ca lider de piaţă, dar vorbim de un seg­ment foarte volatil, marcat de cele mai mari preţuri la energie pentru al doilea tri­mest­ru. Iar situaţia nu este doar la noi, ci o vedem peste tot în Europa“, spunea recent Viorel Tudose, omul de afaceri care deţine Getica 95.