Cristian Ionescu, preşedintele Directoratului Asirom: Subscrierile pieţei asigurărilor la final de 2021 vor trece de 12 mld. lei, dar depinde foarte mult de modificările legislative privind decontarea directă obligatorie la RCA

Autor: Mircea Nica 19.06.2021

♦ În luna martie a anului 2021, Asirom a înregistrat o creştere a subscrierilor cu 6%, până la 188 mil. lei, faţă de perioada similară a anului 2020 ♦ RCA-ul este în continuare o linie de business care pierde bani ♦ Fără segmentul RCA, Asirom a înregistrat o creştere a subscrierilor de 11% pe liniile facultative ♦ Ponderea RCA-ului în portofoliului companiei era de 23% la finalul lunii martie 2021.

Piaţa asigurărilor va ajunge la un volum al primelor brute subscrise de peste 12 mld. lei la finalul anu­lui 2021, dar va depinde foarte mult de modificările legislative privind decontarea directă obligatorie la poliţele RCA, a spus Cristian Ionescu, preşedinte al Directoratului Asirom, companie parte a grupului austriac Vienna Insurance Group (VIG), pentru ZF.

„Segmentul asigurărilor de viaţă nu va mai fi pe scădere la finalul anului 2021, dar nu va fi o creştere sepctaculoasă. Mă aştept la o creştere a subscri­erilor de până în 5%. La nivel de piaţă, cred că va creşte vo­lu­mul subscrierilor peste 12 mld. lei, dar depinde foarte mult de mo­dificările legislative“, a spus Cristian Ionescu.