BRD Sogelease a ajuns la o valoare a bunurilor finanţate de 1,1 mld. lei la finalul anului 2020, cu 52,2% mai mult faţă de anul precedent

Autor: Mircea Nica 15.06.2021

♦ Anul 2021 se anunţă un an al revenirii economice, pe fondul eliminării treptate a limitărilor impuse pentru a controla evoluţia pandemiei ♦ Pentru noi, o provocare este aceea de a servi cererea de leasing pe fondul unui nivel încă ridicat de incertitudine, au spus reprezentanţii companiei pentru ZF.

BRD Sogelease, divizia de leasing financiar al grupului BRD, a terminat anul 2020 cu o va­loare a bunurilor fi­nan­ţate de 1,1 mld. lei, în creştre cu 52,2% com­parativ cu anul 2019, potrivit infor­maţi­ilor publi­ca­te în raportul BRD.

„Finanţarea în sistem de lea­sing este legată direct de evo­luţia segmentului com­paniilor mici şi mijlo­cii, de ape­titul antrepre­norilor de a investi în achiziţia de noi mijloace de transport sau de pro­ducţie. După un an 2020 în care incertitu­dinea cres­cută a îndemnat la prudenţă, la amânarea sau anularea proiectelor, vedem la acest început de an o mai mare deschidere a companiilor pentru investiţii curente în extinderea sau înnoirea mijloacelor fixe, ceea ce se traduce într-o cerere sustinuţă pentru industria de leasing“, au spus reprezentanţii BRD Sogelease pentru anuarul ZF Cei mai mari jucători din economie.