ZF Cei mai mari jucători din economie. Coca-Cola şi Pepsi au scăzut cu peste 10% în anul pandemiei, Borsec s-a menţinut, iar Aqua Carpatica a crescut cu peste 30%

Autor: Florentina Niţu 19.06.2021

Coca-Cola HBC România, lide­rul pieţei de băuturi nonalcoolice din Ro­mânia, şi Quadrant-Amroq Be­verages, producătorul mărcii de suc Pepsi, aflat pe a doua poziţie în topul celor mai mari producători de băuturi nonalcoolice, au avut, fiecare, afaceri mai mici cu 11% în 2020, arată datele din anuarul ZF Cei mai mari jucători din economie.

„Zeci de mii de clienţi încă sunt pu­ternic afectaţi de restricţiile impuse pen­tru siguranţa tuturor“, spun re­pre­zentanţii companiei Coca-Cola HBC România. Ei au răspuns la între­bările ZF cu ocazia întocmirii unei noi edi­ţii a anuarului Cei mai mari jucători din eco­­nomie. Ei mai arată că presiu­nea fi­nanciară îşi spune cuvântul, „ob­ser­văm modificări în comporta­men­tul şi alegerile pe care le fac cumpărătorii“.

Din top 10 cei mai mari jucători de pe piaţa de băuturi nonalcoolice au mai înregistrat scăderi companiile Eu­ro­pean Drinks (2,3%), producătorul Izvorul Minunii, La Fântâna (7,8%) şi Perla Harghitei (7,1%). De cealaltă parte, creşteri au avut grupul polonez Maspex, care deţine mărcile Tymbark şi Rio Bucovina şi Carpathian Springs cu brandul Aqua Carpatica.