Safetech Innovations, companie de securitate cibernetică, vrea să atragă 8 mil. lei de la investitori printr-o operaţiune de majorare de capital. Finanţarea acoperă extinderea pe pieţele din Marea Britanie şi SUA

Autor: Cristina Bellu 15.06.2021

Safetech Innovations, companie românească de securitate cibernetică listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, vrea să atragă 8 milioane de lei de la investitorii de pe bursă, printr-o operaţiune de majorare a capitalului social, decizia urmând să fie supusă votului acţionarilor la Adunarea Generală a Acţionarilor din 19 iulie 2021.

Fondurile acoperă extinderea activităţii pe pieţele din Marea Britanie şi SUA, notează un comunicat de presă al companiei.

„De la listarea pe piaţa AeRO, am fost abordaţi de numeroase fonduri de investiţii internaţionale, dispuse să finanţeze expansiunea noastră la nivel global. Considerăm acest lucru ca fiind un semn în privinţa existenţei unei oportunităţi semnificative în piaţă, dar ne dorim ca investitorii locali să fie cei care profită de beneficiile acestei dezvoltări,” spune Victor Gânsac, CEO, Safetech Innovations. 

Pentru a finanţa extinderea, Safetech intenţionează să emită 1 milion de acţiuni noi, de la 15.625.000 acţiuni la 16.625.000 acţiuni cu o valoare nominală de 0,2 lei. Operaţiunea de majorare a capitalului social este programată să înceapă în septembrie 2021, după plata dividendelor în numerar şi a acţiunilor gratuite către acţionarii companiei, care va avea loc în data de 27 iulie.

Noile acţiuni vor fi oferite investitorilor în două etape. În prima etapă, acţionarilor existenţi li se vor oferi drepturile de preferinţă pe baza cărora vor putea cumpăra acţiuni SAFE nou emise cu o reducere de 25%. Toţi acţionarii care deţin acţiuni SAFE la data de înregistrare, şi anume, 31 august 2021, vor primi drepturi de preferinţă egale cu numărul de acţiuni deţinute.

Pentru a cumpăra o nouă acţiune SAFE, acţionarii vor trebui să aibă 15,625 de drepturi de preferinţă. Acţiunile care nu sunt subscrise în prima fază vor fi oferite către 149 de investitori în cadrul unui plasament privat. În plasamentul privat, acţiunile vor fi oferite la 105% din preţul din etapa 1.

Odată cu capitalul atras, Safetech intenţionează să înfiinţeze două filiale – una în Londra, Marea Britanie şi alta în Reston, Virginia, SUA. În ambele companii, cel puţin 67% din capitalul social va fi deţinut de Safetech Innovations SA, iar restul capitalului social va fi deţinut de o societate cu răspundere limitată înregistrată în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Astaria Sec Ltd, un start-up local deţinut de Anca Stancu, care va conduce operaţiunile Safetech International pe pieţele externe.