Antreprenori locali. Constructorul Criomec: Având în vedere ritmul lent de revenire a economiei, ne aşteptăm la o contracţie a veniturilor de până la 25% faţă de anul 2020

Autor: Alina-Elena Vasiliu 16.06.2021

♦ Criomec a avut anul trecut un număr mediu de 611 angajaţi şi un profit de 1,6 mil. lei.

Criomec, o companie de construcţii din judeţul Galaţi, deţinută de mai mulţi antreprenori români, estimează o scădere cu 25% a veniturilor în cursul acestui an faţă de anul trecut, când a înregistrat venituri de 94,3 milioane de lei, plus 25% faţă de anul anterior.

„Având în vedere ritmul lent de revenire a economiei şi, în special, a domeniului în care activăm, ne aşteptăm ca în acest an să suferim o contracţie a veniturilor de până la 25% faţă de anul 2020”, spun reprezentanţii Criomec.

Blocarea proiectelor mari de investiţii din Europa, scăderea cererii de servicii de construcţii pe plan intern, constrângerile financiare ca urmare a depăşirii termenelor scadente de încasare a facturilor, necesitatea restructurării activităţii sunt cele mai mari provocări pe care Criomec le-a întâmpinat în prima parte a acestui an. Pe fondul tuturor acestor factori, proiectele de investiţii sunt abordate cu precauţie.