Antreprenorii locali au generat primele zece insolvenţe din construcţii în anul pandemiei

Autor: Alina-Elena Vasiliu 16.06.2021

Primele zece insolvenţe din construcţii din 2020, cla­sifi­cate în ordinea descrescătoare a cifrelor de afaceri, au venit din rândul constructorilor deţinuţi de antreprenori locali, cu afaceri de între 12 şi 72 mil. lei în 2019, arată date­le furnizate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, la solicitarea ZF.

Au fost solicitate date referitoare la cele mai mari companii, după cifra de afaceri din 2019, al căror cod CAEN indică activităţi din secţiunea F - Construcţii şi care au intrat în insolvenţă în cursul anului 2020.

În total, peste 450 de firme care prestează activităţi de construcţii au luat calea insolvenţei în cursul anului 2020, arată datele de la Registrul Comerţului. Primele zece insolvenţe din construcţii ale anului trecut sunt firme ale căror cifre de afaceri din 2019 cumulează 284,8 milioane de lei. Clasamentul cuprinde firme din Bucureşti, dar şi din Galaţi, Ilfov, Botoşani, Giurgiu, Sibiu şi Maramureş.

Cea mai mare companie inclusă în top este Bunmet En­gin­eering, o companie de construcţii din Tecuci, judeţul Ga­laţi, deţinută integral de Iulian Ştefan Ţocu, fost can­di­dat pentru funcţia de primar al oraşului Tecuci în anul 2008.