O efervescenţă pe care nimeni nu o aştepta: 10 companii au venit cu acţiuni la Bursa de la Bucureşti de la începutul anului 2021, reuşind să atragă 72 mil. euro

Autori: Liviu Popescu , Tibi Oprea 16.06.2021

♦ MAM Bricolaj, SafeTech Innovations, Agroland, Star Residence Invest, FireByte Games, Raiko Transilvania, Vifrana, Agroserv Măriuţa, Transport Trade Services, Agroland Agribusiness au atras 72 de milioane de euro de la investitori ♦ Capitalizare de 275 de milioane de euro.

Zece companii antreprenoriale au început tranzacţionarea cu acţiuni la Bursa de la Bucu­reşti de la începutul anului 2021 încoace, pe partea de lis­tări aceasta fiind cea mai efervescentă pri­mă jumătate de an din istoria postde­cembristă a Bursei locale, arată datele agregate de ZF.

8 din cele 10 companii au intrat la tran­zac­ţionare în urma unor operaţiuni de ma­jorare de capital, adică emiterea de acţiuni noi, încheiate prin plasamente private, pre­cum MAM Bricolaj – 1,74 mil. euro, SafeTech Innovations – 0,5 mil. euro, Agroland – 1,62 mil. euro, în timp ce două com­panii au venit prin oferte de vânzare de acţiuni, respectiv Star Residence Invest (1,66 mil. euro) şi Transport Trade Services (58,5 mil. euro).

TTS, prin vânzarea a 50% din acţiuni, fiind şi singura companie care nu a mers pe plasament privat ci prin ofertă de două săptămâni pe fondul dimensiunii mari, a derulat prima ofertă pe piaţa principală de la producătorul de vinuri Purcari din februarie 2018. Din rândul celor 10 com­panii, TTS a venit pe segmentul principal, restul mergând pe AeRO.