Economia a învins pandemia: un sfert din angajatori a dat startul angajărilor. Un sfert din angajatori planifică angajări în perioada iulie – septembrie a acestui an, 64% nu intenţionează să îşi modifice numărul de angajaţi, iar 7% anticipează restrângeri de personal

Autor: Ramona Cornea 20.06.2021

♦ Intenţiile de angajare râmân neschimbate comparativ cu trimestrul precedent dar se îmbunătăţesc cu 26 puncte procentuale faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Angajatorii din România au planuri optimiste privind activitatea de angajare din perioada iulie – septembrie a acestui an, astfel că 26% dintre angajatori prevăd o creştere a numărului total de angajaţi, 7% prognozează o scădere şi 64% nu prevăd nicio schimbare, rezultând o previziune netă de angajare de plus 19%, conform studiului ManpowerGroup privind perspectivele angajării de forţă de muncă pentru cel de-al treilea trimestru al anului 2021. „Previziunea netă de angajare este diferenţa dintre procentul celor care spun că vor angaja (26%) şi procentul celor care spun că vor disponibiliza (7%). La acest procent se face ajustarea sezonieră (de exemplu HoReCa în timpul verii) şi astfel rămâne o previziune de angajare de plus 12%. Practic, aplicându-se acelaşi principiu, în domeniul construcţiilor, previziunea netă de angajare este de -3%“, a explicat Horaţiu Vasilescu, managing director al ManpowerGroup România.