Burak Yildiran, bancher cu peste 25 de ani de experienţă în industrie, fost director general adjunct al Garanti BBVA România şi fost director de operaţiuni la TotalSoft, a primit avizul BNR pentru funcţia de Director General la Patria Bank

Autor: Roxana Rosu 16.06.2021

♦ Burak Yildiran o înlocuieşte pe Daniela Iliescu, manager care a condus Patria Bank din iulie 2019 şi care va prelua funcţia de director general adjunct ♦ El va coordona o echipă de peste 600 de oameni şi va fi totodată membru în Consiliului de Administraţie al Patria Credit IFN.

Patria Bank a anunţat miercuri că Burak Yildiran, bancher cu peste 25 de ani de experienţă în industrie, fost director general adjunct al Garanti BBVA România şi fost director de operaţiuni la TotalSoft, a primit avizul Băncii Naţionale a României (BNR) pentru funcţia de Director General.

El va coordona o echipă de peste 600 de oameni şi va fi totodată membru în Consiliului de adminstraţie al Patria Credit IFN.

Burak Yildiran o înlocuieşte pe Daniela Iliescu, manager care a condus Patria Bank din iulie 2019 şi care va prelua funcţia de director general adjunct.

“Misiunea Patria Bank este să ofere cât mai multor clienţi retail şi antreprenori locali un acces facil la servicii bancare şi financiare, indiferent că locuiesc în mediul rural sau urban. Astfel, în baza principiului incluziunii financiare care ne ghidează, putem avea un impact real în societate prin sprijinul acordat românilor şi afacerilor care contribuie la economia în creştere a ţării. Rolul meu, împreună cu echipa Patria Bank, este de a trece la următorul nivel din punct de vedere al misiunii pe care ne-o asumăm”, a declarat Burak Yildiran, Director General al Patria Bank.

Burak Yildiran a lucrat anterior în cadrul Garanti BBVA, cea mai mare bancă privată din Turcia.

De-a lungul carierei a fost responsabil pentru zonele de customer experience, proiecte agile, digitalizarea serviciilor bancare şi procese interne, transformare, leadership strategic, managementul talentelor şi dezvoltare.

Înainte de numirea sa la Patria Bank, în ultimii 2 ani, a ocupat poziţia de Chief Operations Officer în TotalSoft

De asemenea, a fost Director General Adjunct şi Manager Operaţiuni al Garanti BBVA România timp de şase ani.

Noul Director General al Patria Bank are un MBA din partea WU Executive Academy – Universitatea din Viena şi o diploma în Administrarea Afacerilor din partea Universitaţii Hacettepe.

Patria Bank are 294 milioane de lei capitalizare, acţiunile sale fiind listate la bursa de la Bucureşti cu simbolul PBK. De la începutul anului acţiunile PBK au plus 1,7%.

Patria Bank a înregistrat în 2020 un venit net bancar de 153 milioane de lei, în scădere cu 8%, în timp ce profitul net s-a redus cu 48%, la 2,8 milioane de lei